Vitamiinid ja antioksüdandid Wösel Shot'ides - Käsitööäädikad Saaremaalt

Vitamiinid ja antioksüdandid Wösel Shot’ides

Vitamiinid ja antioksüdandid Wösel Shot’ides

Külmpressitud viljadest valmistatud šotid on muutumas üha populaarsemaks ning tõsi ta on, vitamiinide ja antioksüdantide olulisust ei saa toidulaual alahinnata.

Meil on seljataga põnev koostööprojekt TalTechiga, kus töötati välja Shot’id. Neist kolm on tänaseks ka meie tootevalikus. Selles postituses räägimegi pisut koostööna valminud Shot´idest. Shot’ide koostisesse valitud viljad sai hoolikalt läbi mõeldud, pidades silmas nende kõrget antioksüdantide ja vitamiinide sisaldust ning muidugi maitset.

TalTechi koostas koostöö kokkuvõtteks aruande, milles toob välja, et kõik kolm Shot’I sisaldavad märkimisväärses koguses vitamiine (sealhulgas Cvitamiini) ja antioksüdante.

Ingveri-sidruni Shot on Wösel Shot’idest kõige teravama maitsega, sisaldades värskelt pressitud sidruni- ja ingverimahla, õunasiidriäädikat, rosmariini ja Muhumaa mett. Taltechi aruandes kasutatud teaduskirjandusallikate kohaselt sisaldab ingver antioksüdantseid ja põletikuvastaseid toimeaineid. Sidruni mahlas leidub rohkesti vesilahustuvaid vitamiine, sealhulgas C-vitamiini. Vitamiinidest leidubki immuunsuse toetamiseks vajalikku C-vitamiini tootes kõige enam. Shotile on lisatud hapu maitse tasakaaluks pisut mett, samas on ka mesi teada-tuntud vägilane, sisaldades bioaktiivseid ühendeid, mis on nii antioksüdatiivse kui ka põletikuvastase toimega.

Vaarika-ingveri Shot on valmistatud külmpressitud vaarika-, õuna- ja ingverimahlast ning õunasiidriäädikast. Shotile ei ole lisatud magustajaid, seetõttu sobib see hästi neile, kes ei tarvita mett või lihtsalt eelistavad hapukamat maitset. Vaarika ning õunamahl sisaldavad märkimisväärses koguses flavonoide ning vesilahustuvaid vitamiine, sealhulgas C-vitamiini. Ingveris sisalduvale gingeroolil on antioksüdatiivsed ja antimikroobsed omadused.

Astelpaju-kurkumi Shot on valmistatud külmpressitud astelpaju- ja apelsinimahlast, meest, õunasiidriäädikast, rosmariinist, kurkumist ning cayenne’i piprast. TalTechi koostatud aruande kohaselt sisaldavad astelpajuga apelsinimahl märkimisväärses koguses C-vitamiini, mis tagab joogi antioksüdatiivsed omadused. Lisaks sisaldavad astelpaju ja apelsin rikkalikult flavonoide ehk taimseid värvaineid. Shoti koostisosas olev kurkum sisaldab põletikuvastase ning antioksüdatiivse toimega kurkumiini. Cayenne’i pipras sisalduv piperiin omakorda suurendab kurkumiini omastatavust organismis. Lisaks piperiinile on Cayenne’i pipras sisalduv kapsaitsiin ainevahetust stimuleeriva toimega.

HUVITAV FAKT

Tuginedes TalTechi aruandele on õunasiidriäädikal kõrge polüfenoolide (taimset päritolu antioksüdandid) ja ka B-grupi vitamiinide sisaldus. Õunasiidriäädikas on polüfenoolide keskmine sisaldus 110mg/100ml, sisaldades resveratrooli, kvertsetiini ning katehiini. Taltechi laboris määrati ka Wöseli õunasiidriäädika antioksüdantiivsus, kus selgus, et ka Wöseli õunasiidriäädika vesilahustuvate ja rasvlahustuvate antioksüdantide sisaldus on küllaltki kõrge.

Ingverit kasutame ka shrubi tootmisel.
Ingveri-mee-sidruni Shrubi on kliendid väga positiivselt vastu võetnud, eriti just viiruste perioodil, mil organism vajab lisakaitset. Shrub on joogipõhi, millest lahjendatult veega valmib maitsev jook. Toode on valmistatud värskest sidruni- ja ingverimahlast, rosmariinist, Muhumaa meest ja Wöseli õunasiidriäädikast. Shrubi kasutatakse nii alkoholivabade kui ka pisut kangema kraadiga jookide valmistamiseks. Sobib tarvitamiseks ka lihtsalt šotina. Shrubist joogi valmistamine on imelihtne: 50 ml shrubile lisada 250-300 ml (mulli)vett ja jääd. Shrubist valmib ka maitsev tee. Vala 40 ml shrubile peale soe vesi ja tee ongi valmis, midagi muud lisada ei ole vaja. Lisaks ingveri-mee-sidruni shrubile on Wöseli tootevalikus ka uus astelpaju-vaarika shrub, mis sisaldab samuti ingverit. Magustajana on kasutatud agaavisiirupit, mis sobib hästi neile, kes mett ei tarvita.

Vaata ka neid postitusi...

Scroll to Top